Do it sweet – Sugarwaxing

Shave once a day or wax once a month?

Ben je die hardnekkige donkere stoppeltjes beu? Of heb je last van ingegroeide haartjes? Om een super glad resultaat te bekomen, laat je het best suikeren. De haartjes worden letterlijk uit getrokken met het hele worteltje, waardoor er geen stoppeltje meer overblijft! Wanneer je regelmatig laat suikeren en tussendoor niet meer scheert, zul je merken dat jouw haartjes dunner en minder stug worden!
Kom je voor de allereerste keer suikeren? Laat dan zeker 6 weken je haartjes staan voor een optimale epilatie. Haartjes die voordien altijd geschoren werden zijn moeilijker te suikeren omdat ze sneller afbreken. Daarom is het beter dat zij wat langer zijn bij een eerste suikerbeurt.  Van zodra je weer scheert heb je opnieuw stugge stoppeltjes en ben je terug bij af. Overstappen naar suikerontharing vraagt dus wel wat toewijding.
Ik werk niet met hete hars maar met de suiker van ROYX Pro. Ben jij hittesensitief? Of heb je snel overgevoeligheidsreacties? Dan is de kans zeer miniem dat je een reactie doet op de suiker. Lees hier onder waarom!
50628520_10156203695858473_1374943113054781440_o

Eventjes alle voordelen van de sugarwaxing op een rijtje:

 •  De suiker van ROYXPro is 100% natuurlijk: Het bestaat vooral uit water, glucose, fructose, tapioca en soms citroen. Ideaal voor mensen met een gevoelige en reactieve huid. Hij is zelfs eetbaar! Doe eens zot en kom bij mij van de suikerhars proeven!

 •  Geen kans op verbranding want de suiker wordt opgewarmd tot lichaamstemperatuur. Ideaal voor mensen die hittesensitief zijn. Hete hars daartegen wordt opgewarmd tot 40-70°C en kan dus zorgen voor hevige reacties.

 •  De suiker maakt geen vlekken en is makkelijk te verwijderen met lauw water.

 • Het suikeren is minder pijnlijk aangezien de suiker niet hecht aan levende huidcellen. Daardoor worden de pijnreceptoren vlak onder de huid niet getriggerd. De haartjes worden met de richting mee verwijderd wat ook zorgt voor minder pijn doordat we zo het haarzakje minder irriteren (want ook daar zitten pijnreceptoren!). Bovendien zorgt deze techniek er ook voor dat je minder last hebt van ingegroeide haartjes.

 •  Het is net dat tikkeltje hygiënischer aangezien iedereen wordt behandeld met een eigen bolletje suiker dat niet meer in contact komt met de pot. Daarbij is het suikergehalte in de suiker van ROYXPro zo hoog dat bacteriën geen kans maken om te overleven.

 •  De suiker verwijdert ook korte haartjes! Het is aangeraden om min. 4-weken tussen elke suikerbeurt te laten. Haartjes die te lang zijn hebben meer risico om af te breken én maken het suikeren minder aangenaam. Wanneer je een echte sugarbabe bent zullen jouw haartjes minder snel terugkomen en ook in mindere hoeveelheid omdat de haarfollikel uitgeput raakt. Dan kan je beginnen met wat meer tijd tussen de beurten te laten.

 •  De suiker van ROYXPro maakt ecologischer werken mogelijk want ik verbruik minder product, ik heb geen strips/papiertjes nodig en de suiker wordt volledig afgebroken door onze moeder natuur.

 •  Een ontharing, peeling en hydratatie in één behandeling! De suiker van ROYXPRO bevat geen chemische stoffen en droogt jouw huid dus niet uit. De suiker hecht zich enkel aan de dode huidcellen en ongewenste haartjes en is dus ook geschikt voor mensen met een droge huid. Deze dode huidcellen zijn nodig voor een goede suikerbeurt dus NIET SCRUBBEN voordat je bij mij komt! Ook in geval van bv. psoriasis of een atopische huid kan je suikeren. Laat het mij gewoon eventjes op voorhand weten als je een huidaandoening hebt.

Zijn al jouw vragen nog niet beantwoord? Aarzel niet om mij te contacteren, ik help je graag verder!

Wat vóór het suikeren?

 
 • Niet scrubben! Wanneer je een afspraak maakt bij mij voor het suikeren, hou er dan rekening mee dat je zeker tot twee dagen ervóór niet scrubt! Of je dat nu doet met een product of een handschoen is om het even. De suiker heeft jouw dode huidcellen nodig om goed te kunnen werken. Erna mag je uiteraard wel weer gaan scrubben. Daarvoor kan je bij mij in het salon een top product vinden die niet alleen dode huidcellen verwijdert maar ook nog eens jouw huid voedt en super zacht maakt.
 • Niet smeren! Met geen enkele olie, crème, lotion, zonnecrème, noem maar op. Dat zorgt ervoor dat de suiker niet kan hechten aan de haartjes.
 • Draag comfortabele en losse kledij wanneer je bij mij komt voor de suiker. Het is niet alleen makkelijker omkleden, het voorkomt ook irritatie van de huid die na het suikeren zeer gevoelig staat.

Wat ná het suikeren?

 

Gedurende 4u lang hou je best rekening met volgende punten:

 • Vermijd hitte: neem geen douche of bad, ga niet onder de zonnebank en ga niet naar de sauna
 • Ga niet intensief sporten en ga niet zwemmen
 • Vermijd strakke kledij
Waarom is dit zo belangrijk? Na het suikeren staan de haarfollikels nog open. Dat maakt ze zeer ontvankelijk voor allerlei irriterende stoffen en bacteriën.  Je doet jezelf een plezier door deze tips in acht te nemen.

Sugarbabe tips!

 

Suikeren is een hele beleving, niet zomaar een behandeling die je eens om de zoveel tijd laat doen. Wil je écht die mooie gladde en blinkende benen van een sugarbabe? Dan moet er consequent gesuikerd worden én is de nabehandeling óók zeer belangrijk!

 •  Scrub jouw huid 2x per week met de sugarscrub van ROYXPro. Het voedt en hydrateert jouw huid en voorkomt ingroeiende haartjes. Heb je hardnekkig ingroeiende haartjes? Srcub dan om de dag.
 • Hydrateer jouw huid regelmatig met de Bodybalm van ROYXPro. Deze bodymelk bevat 10% ureum wat ervoor zorgt dat jouw haartjes makkelijk kunnen doorbreken en dus niet snel ingroeien. De dagen dat je niet scrubt kan je smeren.
 • Gebruik de SOS-crème van ROYXPro voor de bikinilijn en de oksels om te hydrateren en haargroei te remmen. Daarnaast is hij tevens zeer geschikt om een gevoelig of gestresseerde huid te kalmeren. Zo kan je hem ook gebruiken als SOS-crème bij zonnebrand.
 • Heb je nog nooit gesuikerd maar wil je wel sugarbabe worden? Dan is de ideale periode om te starten in de herfst of winter! Tegen de zomer is jouw lichaam dan helemaal summerproof!