Voeding & Dieet

Mijn werkwijze

Eerste Consult

Bij een eerste consult is het belangrijk om elkaar beter te leren kennen. Wat zijn jouw verwachtingen? Hoe ga ik te werk? Wat mag je verwachten? Met welke zaken moeten we rekening houden? Alles wordt in kaart gebracht zodat ik jou zo goed mogelijk kan helpen. Een begeleiding op maat gemaakt! Ik geef je ook al wat educatie rond gezonde voeding en wijs je op de meest gemaakte fouten.

Tweede Consult

Nadat ik alle informatie die je mij gaf op het eerste consult grondig heb geanalyseerd, stel ik voor jou een dossier op. Daarin kunnen we netjes volgen hoe de situatie is bij de start, wat er kan veranderen, hoe je dat doet en hoe de situatie evolueert. Ik zal je ook wat bijleren over de voedingstoffen die je nodig hebt, waarom je ze nodig hebt, en hoe je deze het beste opneemt. Je krijgt een soort van schema mee, maar dit is eenmalig. Geen papegaaienwerk bij mij, maar actief leren! Het is de bedoeling dat je zelf jouw maaltijden leert samenstellen en plannen.

Opvolgconsulten

De opvolgconsulten zijn er om je te begeleiden op deze lange weg naar een gezonde levensstijl. Ik leer je ingrediëntenlijsten begrijpen, gezonde en ongezonde voedingsmiddelen te herkennen en geef je gezonde recepten mee. Je mag ook zelf recepten meenemen om aan te passen en verpakkingen van voedingsmiddelen waarvan je denkt dat ze (on)gezond zijn. Er is ook altijd ruimte om vragen te stellen en jouw obstakels en twijfels te bespreken.

Terugbetalingen

Informeer bij jouw mutualiteit! Je kan misschien een tegemoetkoming krijgen voor een bezoek bij een erkend diëtist.
– Bond Moyson betaalt €30 terug per jaar op voorwaarde dat je een BMI hebt boven 25 of onder 17,5, een cholesterolwaarde hebt boven 190mg/dl of een andere medische reden op voorschrift van de dokter.
– CM geeft een eenmalige terugbetaling van €40 op voorwaarde dat je minstens 4 sessies voeding en dieet volgt binnen hetzelfde jaar.
– Als diabetes type 2 patiënt krijg je jaarlijks 2 keer 30min. dieetadvies terugbetaald op voorwaarde dat je bent opgenomen in een zorgtraject of het zorgmodel “opvolging van een patiënt met diabetes type 2”.

Gezonde voeding

“Gezonde voeding is de basis van een gezond lichaam en geest”

Prevalentie en prognose overgewicht

In België lijdt 48.4% van de volwassen vrouwen aan overgewicht (BMI >25kg/m²) waarvan 18.2% obees (BMI >30kg/m²) is. Voor de mannen is dit respectievelijk 65.7% en 22.3%.
Overgewicht en obesitas verhogen het risico op chronische welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker.
(WHO, 2014) 

Hoe kan ik jou helpen?

Het is een opluchting om te weten dat je niet alleen bent, en er ook niet alleen voor staat. Als diëtiste ben ik erin gespecialiseerd om een gezonde voeding samen te stellen die vermageren mogelijk maakt. Het gaat hierbij niet om een (crash-) dieet maar een realistische en haalbare voedingsaanpassing. Samen met jou overloop ik jouw voedingsgewoontes en bekijken we wat haalbaar is. Stap voor stap coach ik je door deze moeilijke periode totdat gezonde voeding voor jou een levensstijl geworden is.
Door een gezonde voeding kan je jouw risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk verminderen. Hierbij ligt de nadruk op gezonde vetten, voldoende groenten en fruit, maar ook regelmatig bewegen. Samen bekijken we hoe we dit kunnen bereiken, rekening houdend met jouw persoonlijke voorkeuren.